Het voorbije weekend scoorden de gymnasten van Corpus Sanum Herentals weer hoog op de wedstrijden van Coupe KBT (B niveau) en het Vlaams kampioenschap Trampoline C niveau.

Op de nationale wedstrijden van de Coupe Koninklijke Belgische Turnbond (KBT) was er van de Herentalse Turnvereniging in alle disciplines één of meerdere gymnasten geselecteerd. In sporthal De Witte Molen in Sint Niklaas was er eerst Artistieke Gymanstiek aan de beurt. In de categorie miniemen kon Ellen Goossens een zeer verdienstelijk 11° plaats in de wacht slepen. In Schelle deed Silke Verhofstede met een 13° plaats bijna even goed in een hoogstaande wedstrijd in de categorie beloften. Het dichts bij het podium kwamen Yasmine Haegens (seniors) en Anouk Caers (beloften) op Trampoline, beide met een 4° plaats. Eveneens bij de beloften, eindigde Kato Vivijs op een mooie 8° plaats.
 
De beste prestaties van het weekend kwamen ongetwijfeld van de C-ploeg Trampoline die ook in Schelle doorgingen op zaterdag. Op Dubbelmini won Jente Verdonck een welverdiende bronzen medaille en teamgenote Amber Michiels deed op trampoline nog beter met een zilveren plak. Voor het absolute hoogtepunt van het weekend zorgde Rune Dauwen door 2 Vlaamse titels te winnen op één dag. Op Dubbelmini had ze bijna een volledig punt voorsprong en op Trampoline was ze zelfs meer dan 2 punten beter dan de concurrentie.
 
Volgende weekend zijn het Belgische kampioenschappen Trampoline, Tumbling en Dubbelmini in Hechtel-Eksel, waar Corpus Sanum Herentals een 4-tal titelkandidaten aan de start kan brengen.
 
Foto:   Rune Dauwen met haar 2 gouden medailles
            Brons en zilver voor Jente en Amber